top of page

Over mij en mijn werkwijze

Ik ben Willem Coorn, MfN-registermediator en gecertificeerd Vertrouwenspersoon. Ik ben gehuwd, vader van twee, opa van vier kleinkinderen en woonachtig in Zunderdorp in de metropool van Amsterdam.

“Omstandigheden heb je niet altijd in de hand, wel hoe je er mee omgaat”

Door de jaren heen heb ik geleerd om met conflicten om te gaan en die op te lossen, zowel privé als zakelijk. Uit eigen ervaring weet ik dat het belangrijk is om zorgvuldig te scheiden. Mediation bestond nog niet tijdens mijn zoektocht in 1992.

 

Zakelijk gezien vervulde ik functies op strategisch niveau en zocht een weg tussen verschillende of tegengestelde belangen. Het ombuigen van stellingnames, het daadwerkelijk verbinden en samenwerken gaat me goed af. Vanuit deze persoonlijke interesse ben ik me verder gaan specialiseren, gericht op het voorkomen van conflicten. Door deze kennis en ervaring kan ik waarde toevoegen.

 

Mijn motto is samen oplossen. Solve2gether. Ik wil partijen helpen om de dialoog weer aan te gaan, omdat dit de manier is om te begrijpen waar het werkelijk over gaat. Vanuit de dialoog ontstaat een gemeenschappelijk verhaal en dat maakt de weg vrij voor het zoeken naar oplossingen die daarbij passen. Als mediator focus ik niet alleen op een overeenkomst, maar op wat partijen echt nodig hebben voor een bevredigend vervolg.

Bij echtscheidingen en overige familiegeschillen zorg ik ervoor dat beide partijen weer open staan voor elkaars zorgen en wensen. Zorgvuldigheid is daarbij belangrijk. Afhankelijk van jullie wensen bepalen we de snelheid waarmee we het proces doorlopen. Bij echtscheiding is het mediationproces dé manier om afspraken te maken over een ouderschapsplan, alimentatie, boedelscheiding, samengebracht in een echtscheidingsconvenant.

Als zakelijk mediator richt ik me op bemiddeling, training en advisering.

Ruim 30 jaar ervaring op het vlak van klantmanagement heeft me geleerd om conflicten om te buigen naar een win-win situatie. Dat betekent vertrouwen opbouwen, verbinding maken, in gesprek gaan, tot de kern van het probleem komen, de angel eruit halen en samen oplossingen bedenken die bestendig zijn. Deze kwaliteiten dragen bij aan opbouwen van een duurzame klantrelatie bij bedrijven en bij het inspireren van het individu.

bottom of page