top of page

Wat is mediation?

Bij mediation probeer je samen met de andere partij(en) tot een oplossing te komen onder begeleiding van een MfN-registermediator. Een mediator zorgt ervoor dat je kunt vertellen wat je dwars zit, dat je elkaar weer kunt horen en er samen uitkomt. Ieders behoeften, zorgen en wensen komen op tafel en zijn de bouwstenen voor een gezamenlijke oplossing. 

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Het belangrijk dat je gemotiveerd bent om samen met de andere partij aan een oplossing te werken. Soms moet je, en dat geldt ook voor de ander, wat water bij de wijn doen.

 

Door beide partijen wordt tijdens de mediation vertrouwelijk om gegaan met de inhoud van de gesprekken. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst die door beide partijen wordt getekend.

 

Of het nu gaat om een conflict met je werkgever of werknemer, buren, partner, familie of zakenpartner. Om een arbeidsconflict, scheiding, erfenis, alimentatie of een bedrijfsovername: een mediator helpt je om er samen weer uit te komen en rust en vertrouwen terug te krijgen.

Voordelen van mediation

  • Tijdens een mediation wordt er gedacht in oplossingen. Je kijkt niet alleen naar het verleden maar vooral naar de toekomst.

  • Bij mediation wordt er onafhankelijk en onpartijdig gehandeld. In een mediation komt ieders mening aan bod. 

  • Mediation geeft blijvende oplossingen. Omdat je samen naar mogelijkheden zoekt, zal de oplossing beter bij je passen.

  • Mediation bespaart tijd, geld en energie.

Samen oplossen? Ik help daarbij.

Neem contact met me op en we maken een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

bottom of page